Dit verhaal verscheen eerder in ons personeelsmagazine Wat is er Loos.

Bij de familie Van de Weem bewaren ze het feestmaal niet alleen voor de kerstdagen. Sterker nog, iedere avond is een feestje aan de keukentafel. Dankzij de baan van Hans van de Weem en zijn dochter Kim van der Heijden voert het onderwerp Simon Loos nogal regelmatig de boventoon. “Mijn vrouw moppert weleens thuis: ‘gaat het nou nooit meer ergens anders over dan vrachtwagens?’”, grapt Hans.

“We wonen samen in één huis”, verklaart Kim. “Dus we zitten zeven dagen met elkaar aan tafel.” Kim woont met haar gezin in het voorste deel van de woning en Hans en zijn vrouw hebben achterin hun plek. Op die manier is de familie Van de Weem op elkaar ingespeeld als een geoliede machine. Hans en Kim zijn vijf dagen per week weg met de vrachtwagen en oma neemt de oppas voor haar rekening.

Zo vader, zo dochter

Vader en dochter werken allebei op standplaats Lieshout voor de divisie Drankenlogistiek. Kim startte in april van dit jaar bij Simon Loos en Hans is tien jaar in dienst. Eerst werd hij ‘uitgeleend’ aan de divisie Netwerktransport, maar nu zit de 63-jarige chauffeur op zijn plek in Lieshout. “Kijkend naar mijn leeftijd is deze baan heel fijn, want door de kettingbaantrailers is het fysiek niet al te zwaar.”

Spierballen

“Ik wilde ook graag dít werk doen”, zegt Kim enthousiast. Dat je de spierballen er gratis bij krijgt als chauffeur, heeft ze aan den lijve ondervonden. “Hiervoor reed ik met een tautliner en dat is andere koek. De hele dag zuilen open- en dichtmaken, de trailer opbouwen en afbouwen. Dat was niet te doen met mijn lengte en postuur. Ze zochten bij de Drankenlogistiek nog mensen en mijn vader heeft mij aangedragen.”

Super!

En zo geschiedde. Uiteraard stond haar vader klaar om Kim in te werken. Hans: “Kim is een weekje met mij mee geweest, dat was super natuurlijk! Vader en dochter samen op de auto!” Kim kijkt ook terug op een bijzondere week. “Het ging super goed en dat is niet omdat hij mijn vader is, zeker niet! Hij weet de rust zelve te zijn. Als iets anders verliep dan gedacht, zei het ‘het zijt zo en door’! Hij gunt je echt de rust om het te leren.”

Geluksmoment

De tips van Hans werpen z’n vruchten af. Kim rijdt met gemak heel Nederland door en geeft haar vader nu ook weleens wat tips retour. “Bij klanten verandert er weleens iets”, legt Hans uit. “Als Kim er dan net iets eerder is, dan vertelt ze waar ik op moet letten.” Onderweg komen ze elkaar trouwens ook regelmatig tegen bij klanten. Dat blijven voor Hans geluksmomentjes. “Ik glunder weleens als ik haar zie laden of lossen.”

In de genen

“Dit werk moet je ook wel een beetje in de genen hebben”, zegt Kim. “Een vrachtwagen, daar moet passie bij zitten vind ik.” En passie is er bij de familie Van de Weem. Niet alleen vader en dochter werken als chauffeur, ook de zoon van Hans is chauffeur. “Hij werkt in de containers, dus we zien hem af en toe op Lieshout terug”, zegt Hans trots.

Versierders

Ook tijdens het kerstdiner zal het dan ook waarschijnlijk over vrachtwagens gaan. Maar dan wel in een extra feestelijke setting. De familie Van de Weem heeft het ook in de genen zitten om flink uit te pakken tijdens kerst. “Mijn kinderen hebben het er nu al over, we zijn namelijk versierders tijdens kerst”, zegt Kim. Haar vader vult aan: “We gaan samen het huis versieren en hebben een kerstboompje of vier in huis.” Kim: “Aan de buitenkant is ons huis helemaal versierd, dat is echt heel leuk om te doen.”

Je droombaan net gemist?

Of wil je updates ontvangen met nieuwe en relevante vacatures? Stel een job alert in!